Nekatera poročila o dogajanju v naši stolni cerkvi
lahko preberete tudi na straneh soboške škofije:

Sporočilo - 25. marec 2020

25. marec 2020: Izdana so bila navodila slovenskih škofov za velikonočne praznike 2020 v času epidemije COVID-19.

odpri navodila

    

Sporočilo - 12. marec 2020

12. marec 2020: Izdana so bila izredna navodila slovenskih škofov za preprečevanje širjenja koronavirusa COVID-19. Odslej velja tudi ODPOVED svetih maš do preklica.

odpri navodila (PDF)

    

Sporočilo - 2. avgust 2019

Kot odgovor na vse kar se je v teh dneh godilo v naši soboški župniji, smo se na Župnijskem pastoralnem svetu odločili, da bomo imeli celonočno češčenje Najsvetejšega. Na vse hudo kar je bilo lažno izrečeno zoper župnika Gorana, na vse grožnje....bo naš odgovor: MOLITEV.
Vabljeni danes od 19. ure naprej. Češčenje se bo zaključilo jutri ob 7. uri s sveto mašo.
Presveto Sre Jezusovo in Brezmadežno Srce Marijino, bodi naše rešenje!

    

Velikonočno tridnevje 2018

Tudi v murskosoboški stolni župniji smo se duhovno pripravljali na praznik Gospodovega vstajenja. Murskosobški škof ordinarij dr. Peter Štumpf je na veliki četrtek zvečer, v stolnici daroval sveto mašo, spomin zadnje večerje, med katero je vodil obred umivanja nog in postavitve prve evharistije. Na veliki petek ob 15. uri je v stolnici potekal križev pot, ki so ga pripravili vzgojitelji in otroci iz vrtca Lavra. Od postaje do postaje so spremljali Jezusa ob njegovem trpljenju. Molitev križevega pota je vodil g. kaplan Goran Merica. Zvečer je v stolnici sledil obred velikega petka. Na veliko soboto je celo popoldne potekal blagoslov velikonočnih jedil. Velikonočno praznovanje pa smo pričeli s slovesno vigilijo, ki jo je znova vodil murskosobški škof. Višek je bila procesija na veliko noč in slovesna sveta maša.

Besedilo: Piroška Barat
Fotografije: Piroška Barat

 

Galerija: 1. april 2018 - veliki teden

Za boljše in prijaznejše delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information