Nekatera poročila o dogajanju v naši stolni cerkvi
lahko preberete tudi na straneh soboške škofije:

Sveta maša s taizejskimi spevi

V soboto, 10. marca, so pevci Zbora Chorus v svoje vrste znova povabili pevce od blizu in daleč. Pri že tradicionalni sveti maši s taizejskimi spevi je sodelovalo 40 pevcev iz različnih pevskih sestavov celotne soboške škofije. Zbor je spremljalo 5 instrumentalistov. Sveto mašo je vodil škof dr. Peter Štumpf, saj je hkrati to bilo srečanje parov, ki si želijo otroka. Sveta maša s taizejskimi spevi poteka vedno v postnem času in je priložnost za molitev in slavljenje Boga v duhu ekumenskega mesta središča Taize.
Fotografije: Monika Novak, Mitja Bukovec

 

Galerija: 10. marec 2018 - sveta maša s taizejskimi spevi

Sveti večer

Na sveti večer v nedeljo, 24. decembra 2017, je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti bila otroška polnočnica. Sveto mašo je daroval stolni kaplan g. Goran Merica, ob njem pa sta bila g. župnik Goran Kuhar in Denis Törnar. Pol ure pred sveto mašo je bila igrica, ki so jo pripravili mladi iz naše župnije. Med igrico in mašo je pel otroški pevski zbor, vokalna Skupina Angelski biseri in igral orkester. Zbor je vodila s. Katja Balažič.
Besedilo in fotografije: Piroška Barat

 

Galerija: 24. december 2017 - sveti večer

Stolnica na poti v stolnico

Jaslice so v naši stolnici v letošnjem letu dobile tudi lokalni pridih, saj jih krasi ročno izdelana stolna cerkev v manjšem formatu. Izdelava je zahtevala veliko truda in časa in računskih spretnosti. A velikost naše stolnice je bila prevelika za vhodna vrata, zato so pri transportu stolnice do prave stolnice morali pomagati tudi gasilci.
Fotografije: Danijela Kuhar Kalamar, Marko Kalamar

 

Galerija: 24. december 2017 - jaslice

Miklavževanje v stolnici

V torek popoldan ob 16. uri, na predvečer praznika sv. Nikolaja, nas je obiskal v naši stolnici Miklavž. Prisluhnili smo igrici, ki so jo pripravili mladi naše župnije. Po predstavi pa je v nestrpnem pričakovanju otrok prišel Miklavž. Miklavž je v svoji dobroti nagovoril otroke in nato razdelil darila. Dragi Miklavž, hvala za darila in pridi zopet drugo leto.
Besedilo: Piroška Barat
Fotografije: Piroška Barat

 

Galerija: 5. december 2017 - miklavževanje

80 let delovanja MePZ Sv. Nikolaja

Stolni MePZ sv. Nikolaja, ki deluje v stolni župniji sv. Nikolaja v Murski Soboti, letos praznuje 80-letnico delovanja. Ob praznovanju tega jubileja so v soboto, 18.11.2017, pripravili koncert.

Prvi del koncerta so izvedli na koru ob spremljavi orgel. Na orglah jih je spremljal organist Kristjan Penhofer, ki je zaradi študija in dela že nekaj let v tujini. Pred odhodom je redno spremljal zbor. Ob tej priložnosti se je odzval na njihovo povabilo in ponovno nastopil z njimi. Koncert je dopolnil še s tremi orgelskimi skladbami. V drugem delu koncerta so pevci zapeli a capella pred oltarjem. Brez spremljave orgel je njihovo ubrano petje prišlo še bolj do izraza. Prisotnim so polepšali večer in jim ogreli srca v mrzlem večeru. Koncerta se je udeležil tudi vodja območne izpostave JSKD g. Geza Kišfalvi, ki je v imenu JSKD pevcem podelil bronaste, srebrne, zlate in častne Gallusove značke. Dogajanje je povezoval nekdanji član zbora Edvard Jakšič. Zbor je praznovanje nadaljeval v nedeljo, 19.11.2017, ko so ob 10.00 uri zapeli pri slovesni sveti maši. Prejel je še priznanji JSKD in škofije Murska Sobota.

V MePZ sv. Nikolaja trenutno poje 19 pevcev. Ob večjih slovesnostih se zboru pridružijo še drugi pevci – zunanji sodelavci, ki so sodelovali tudi ob praznovanju 80-letnice. MePZ sv. Nikolaja vodi g. Marjan Potočnik, trenutno župnik v župniji Martjanci. Kljub župnijskim obveznostim se z zborom redno srečuje pri tedenskih vajah in vsaj dvakrat mesečno pri nedeljskih svetih mašah. Ob odsotnosti g. Potočnika zbor večinoma spremlja g. Tomi Bušinoski.

Besedilo: Danijela Kuhar Kalamar
Fotografije: /

 

Galerija: 18. in 19. november 2017 - stolni zbor

Za boljše in prijaznejše delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information